Vuokrattaisiinko kaupunginjohtaja?

Ennen kuin avoimesta kaupunginjohtajan tehtävästä aletaan laatia ilmoituksia, olisi hyvä tutkia muitakin vaihtoehtoja. Naapurikunnat ovat käyttäneet ostopalveluja terveydenhuollon järjestelyissä ja lehdestä luetun mukaan olleet tähän kovin tyytyväisiä. Entä jos jonkin aikaa ostettaisiin kaupunginjohtajan tehtäviä ulkopuolelta.

Ensimmäiseksi kannattaisi kysyä naapurikunnista, voisivatko nämä myydä kunnanjohtajansa työaikaa Hämeenlinnalle. Jos Hattula ja Janakkala kumpikin myisi pari päivää ja tämän lisäksi kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajat hoitaisivat kaupunginjohtajan tehtävistä nuo silkkinauhojen katkaisut sekä avajaispuheet eri kissanristiäisissä, kaikki varmaan sujuisi hyvin.

Hattula ja Janakkala tarvitsisivat jonkun hoitamaan niitä tehtäviä, jotka tässä tilanteessa jäisivät kunnanjohtajilta tekemättä, mutta tässä Hämeenlinna voisi auttaa. Kaupungissa on runsain määrin tilaajajohtajia ja tilaajapäälliköitä, joiden osaamista voisimme myydä naapurikunnille.
Kaupunginjohtajatyön vuokraus varmaan parantaisi seudun kuntien kykyä tehdä yhteistyötä koko seutukunnan parhaaksi.

2 kommenttia artikkeliin “Vuokrattaisiinko kaupunginjohtaja?”
  1. Kari Jokinen sanoo:

    En oikeastaan hakenut ehdotuksellani säästöä, vaan työtuloksia.
    Johtoportaan yhdistäminen naapurikuntien kanssa toisi parempaa yhteistoimintaa seutukunnalla. Siitä me kaikki hyötyisimme.

  2. Kimmo Kautio sanoo:

    Siis normaali yrityshän päätyisi rahapulassaan ottamaan työntekijäksi työkkäristä tai koulun penkiltä harjoittelijan. Siinä vasta säästö, kun ei tarvis maksaa mitään. Vaihdetaan vaan johtajaa puolen vuoden välein.

css.php